Girl Power!

Steeds meer meisjes zetten de stap naar STEM, en dat zien we duidelijk op onze campus. Dit schooljaar willen we hun succeservaringen ook met jullie delen. Want om heel eerlijk te zijn: vaak komen onze jongens net aan de meisjes uitleg en hulp vragen! Deze meisjes voelen zich dan ook erg goed op onze campus en zijn blij dat ze “eindelijk kunnen doen wat ze graag doen”, namelijk met Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM) bezig zijn.

Elke maand zetten we enkele van onze topmeiden in de kijker. En hoe kunnen we dat beter doen dan hen een plaats op onze website en een STEM te geven? Kijk mee naar enkele sfeerfoto’s van onze topmeiden in actie! Girl power op KSOM Campus Sint-Paulus!

Finn, Lobke, Pauline, Sterre, Lieze, Axelle & Merel (Industriële wetenschappen)

Girl power! Deze maand zetten we onze meisjes uit de richting IW (Industriële wetenschappen) in de kijker.

Finn volgt les in 3IWa. Lobke zit dan weer in 3IWb. Zij volgen dagelijks les met hun mannelijke klasgenoten, maar kunnen meer dan hun vrouwtje staan!

Pauline, Sterre en Lieze zitten samen in klas 2IWb. Zij hebben veel aan elkaar, maar ook aan de jongens. Of is het nu omgekeerd? Want vaak zijn het net de jongens die aan deze meisjes hulp en uitleg moeten vragen. Girls are the future! Kijk maar eens naar Pauline haar trui!

Dan hebben we ook nog Axelle en Merel van 4IW. Deze dames zijn echte krakken in het programmeren en het werken met Inventor. Ook zij moeten bijgevolg vaak hun mannelijke klasgenoten met raad en daad bijstaan. Good job, meiden!

Sharon (4ET) & Lindsey (5ET)

Deze maand is het de beurt aan de meisjes van ET (elektrotechnieken). Sharon (4ET) volgt nog maar een paar maanden les op onze school, maar voelt zich hier al als een vis in het water.

Lindsey (5ET) zit al langer bij ons op school en staat, in een klas met 13 jongens, al jaren haar mannetje.

Een ding is zeker: deze stoere meiden weten waar de lamp brandt! Good job!

Lore, Rani, Lies & Laura (Houttechnieken)

Deze maand vestigen we onze aandacht op meisjes in de richting Houttechnieken. Lore zit in 6HT. In die klas is zij het enige meisje, maar regelmatig komt zij Rani (4HT) tegen in de praktijkruimte. Samen met hun klasgenoten hebben ze het hier erg naar hun zin en kunnen ze hun creativiteit de vrij loop laten.

Lies en Laura (3HT) zitten bij elkaar in de klas. Al snel wisten zij wat ze graag deden: met hun handen werken. Vandaar dat zij al sinds het eerste middelbaar op Campus Sint-Paulus les volgen. Ook zij kunnen zich hier volledig uitleven en ze hebben duidelijk veel plezier tijdens de praktijklessen. Goed bezig, meisjes!

Alexis (4BMb) en Yaniek (3BMa)

Deze maand vestigen we onze aandacht op Alexis (4BMb) en Yaniek (3BMa). Beide meisjes volgen met veel plezier en interesse de richting Basismechanica. Nadat Alexis op andere scholen haar draai niet vond, kwam ze naar Campus Sint-Paulus. “Hier word ik steeds goed geholpen en gesteund door mijn medeleerlingen en kan ik eindelijk mezelf zijn.”, aldus Alexis. Beide meisjes vertellen dat ze het zelfs fijn vinden in een klas met jongens en dat zij het vaak voor hen opnemen. Ook het contact met de leerkrachten verloopt steeds zeer soepel en gemoedelijk. Goed bezig, meisjes!