Griekse dag in 2TSO

Uitreiking sporttrofeeën

Op vrijdagavond 28 februari werden de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt in Schouwburg Rex.

128 Individuele kampioenen en negentien kampioenenploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun knappe sportprestaties. Ook de sportiefste leerlingen van de Molse scholen werden gehuldigd. Bij de meisjes was dat Lieze Stynen en bij de jongens Daan Deckers. Beide zijn leerlingen van onze school.

Dikke proficiat.
Sportieve groeten

5HT plaatst een badkamermeubel

Leerlingen 5BE op bezoek in Beringen mijn

Leerlingen AT (Autotechnieken) organiseren autosalon

Deuren bestellen? 5BH (Houtbewerking) bellen!

Veiligheid bij machines

Op 16 januari zijn onze leerlingen van het 6de jaar Elektromechanica en Elektrotechnieken naar ANTTEC in Antwerpen afgezakt en volgden zij de cursus "Machine veiligheid".

Het doel van het veiligheidscircuit:

• De machine moet bij bevel veilig stoppen,
  • Het starten moet belet worden wanneer de machine niet veilig is.

Onze leerlingen moeten eerst bestuderen hoe gevaarlijk de machine is. Naargelang de gevarenzone wordt eerst de ernst en de frequentie van de mogelijke verwondingen bepaald. Daarna bepalen ze de Performance Level, opgesteld volgend Europese normen.

Volgens het Performance Level wordt bepaald in welke categorie de beveiliging opgebouwd moet worden. Een belangrijke ingreep is het aanpassen van de sturing om de machine te laten werken. Techniekers hebben een belangrijke functie! Ze zijn verantwoordelijk voor de aanpassingen aan de machine.

LINK: Anttec

Pedagogisch praatcafé: "Het puberbrein"

Op donderdag 6 februari 2020 organiseert KSOM Campus Sint-Paulus een volgend pedagogisch praatcafé.

Het is de bedoeling dat we op geregelde tijdstippen een onderwerp aankaarten dat nuttig is voor de dagelijkse leerpraktijk. Deze keer contacteerden wij kinder- en jeugdpsychiater Lieve Swinnen om een lezing te geven rond het thema ’Het puberbrein. Hoe motiveer ik mijn kind?'.

Een wonderpil tegen movivatieproblemen in het onderwijs heeft ze niet, maar Lieve Swinnen kent wel recepten om de leerlingen bij de les te houden. Respecteer het puberbrein, wees wijs met nieuwe media en stop de jeugd op tijd in bed. Een stimulerende avond over motivatie en goesting in school.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 19.00u: Verwelkoming met koffie en cake (aangeboden door de ouderraad)
  • 19.15u: Lezing Lieve Swinnen
  • 20.45u: Vragen
  • Einde voorzien omstreeks 21.00 uur

Onze campus biedt u deze lezing gratis aan. Bent u geïnteresseerd, schrijf u dan zeker in via deze link voor een plaatsje op deze boeiende avond.

MEER INFO: Lieve Swinnen

Vriendelijke groet
Directieteam en ouderraad KSOM Campus Sint-Paulus

*** 2020 ***

Het schoolteam van de KSOM-campus Sint-Paulus
wenst ieder van jullie

een fijne kerst en
een vreugdevol en gezond 2020!

Openingsmoment tijdens de Kerstvakantie

Onze school is geopend op vrijdag 3 januari 2020 tussen 9.00 en 12.00 uur voor advies rond klaswijzigingen of inschrijvingen.

Je kan enkel terecht na afspraak met de betrokken Pedagogisch directeur via mail op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De contactgegevens van het CLB vind je via deze website.

Eetdag 2020

Op zondag 19 januari 2020 organiseert onze school zijn jaarlijkse eetdag. We kiezen dit jaar terug voor een heerlijk buffet à volonté!

Het buffet bestaat onder andere uit: tomatensoep, koude gerechten (gevulde perziken, gevulde eitjes, zalm, ham met meloen,…), warm buffet (varkenshaasje, videe, vegetarische lasagne, tongrolletjes, kabeljauw, wintergroentjes, aardappelgerechten,…), dessert.

Op die manier proberen we extra financiële middelen te verzamelen die de leerlingen, de leerkrachten en de school in het algemeen ten goede komen. Wij nodigen jullie dan ook graag uit om deel te nemen aan ons buffet.

Inschrijven kan via deze link. Betalen gebeurt op de eetdag zelf cash of met de smartphone-applicatie van Payconiq.

Alle inschrijvingen moeten ten laatste op maandag 13 januari 2020 binnen zijn.
We hopen jullie op 19 januari op onze school te mogen ontmoeten.

Is iedereen braaf geweest?

Bouwwerken vorderen vlot

Sportiefste leerlingen van Mol

De sportiefste leerlingen voor Mol voor 2019 zijn:

Meisjes:

1. Lieze Stynen (campus SINT-PAULUS), 2IWb
  2. Hanne Geboers (Het Spoor)
  3. Jinthe Franck (campus SINT-JAN BERCHMANS)
  4. Celestien Melis (campus SINT-JAN BERCHMANS)
  5. Sterre Van de Craen (campus SINT-PAULUS), 2IWb

Jongens:

1. Daan Deckers (campus SINT-PAULUS), 2IWb
  2. Jerko Van Hoppe (campus SINT-PAULUS), 2IWb
  3. Rick Luyckx (campus SINT-PAULUS), 2IWb
  4. Tibe Van de Weyer (campus SINT-PAULUS), 2IWb
  5. Lander Geys (campus SINT-PAULUS), 2IWa

Lieze en Daan worden gehuldigd door de sportraad op 28 februari 2020 in Schouwburg Rex.