STEM-dagen, Kerstmis 2015

Bekijk hier de fotoreportages:

TISP verwelkomt basisscholen in
splinternieuwe STEM-school

Hoe basisscholen in Mol en omgeving
de eindtermen techniek realiseren

Het bezoek van de Sint is amper verteerd en TISP zet zijn deuren alweer wagenwijd open. Dit keer verwelkomen we de leerlingen uit het basisonderwijs uit de streek.

In deze examentijd is er weinig volk aan de slag in de technologielokalen op TISP. We stellen ze dan graag ter beschikking van de leerlingen uit het zesde leerjaar om kennis te maken met 'techniek'. Enkele STEM-workshops laten deze jongeren ervaren hoe leuk 'technologie' kan zijn. Ze ontdekken of dit tot hun talenten behoort en meteen worden ook enkele eindtermen 'techniek' gerealiseerd. Met een heus techniek-diploma keren ze huiswaarts.

Het is in deze kerstperiode 2015 de allereerste keer dat deze praktische lessen plaats vinden in de ultranieuwe STEM-blok op TISP. Het enthousiasme van de jongens en meisjes van het zesde leerjaar was nog groter dan de voorbije jaren nu ze niet alleen konden kennis maken met nieuwe handelingen en werkmethodes, maar dat mogen doen in een kleurrijk, splinternieuw gebouw met fonkelnieuwe werkbanken en gereedschappen. Een heel avontuur met leuke verhalen en sprekende foto's!

FOTO'S: Reportages